Els pastissers han vist com l’estat d’alarma ha afectat directament una data que és la principal del sector juntament amb Reis i Sant Joan. Aquest cop, però, amb una limitació de moviments que ha fet que molt poca gent s’apropi a les botigues físicament.

En aquesta situació, calia trobar la manera de fer arribar el producte a les cases a través d’enviaments amb dues premisses: no perdre part de les vendes i mantenir viva la il·lusió dels menuts, que en Dilluns de Pasqua, com cada any, esperen la mona del padrí. Del padrí no podrà ser però aquest cop els pastissers seran els padrins directes de molts fillols que aquests dies han rebut la figura de xocolata o la mona per part dels mateixos repartidors.

A la Pastisseria Cobo i a la Pastisseria Cabal de l’Espluga de Francolí s’han adaptat i han repartit les mones a domicili. En el cas de la Pastisseria Cobo ha estat per tota la província de Tarragona i també part de Lleida i sota la campanya que va iniciar a les xarxes socials #capfillolsensemonapasqua2020.