El nombre de persones afectades per expedients de regulació d’ocupació temporals a Catalunya, des del 22 de març, supera els 644.000 segons les dades d’aquest dijous del Departament de Treball.

Això equival a què el 22,4% dels treballadors catalans hi estan afectats, però l’impacte és diferent per comarques. La Conca de Barberà és una de les comarques amb més afectació, per sobre de la mitjana, amb un 30,2%, segons ha publicat NacióDigital. Hi ha un total de 185 expedients d’ERTO presentats a la comarca i més de 1.853 treballadors afectats. Cal recordar que la comarca és un territori amb alt percentatge d’indústria del motor i de la construcció, uns sectors considerats no essencials i que s’han hagut d’aturar.

Per exemple a la resta de comarques catalanes el percentatge més alt és del 40,1% al Garraf, per damunt de l’Alt Empordà (38,5%), el Baix Penedès (35,4%) o fins i tot l’Anoia (34,9%). En canvi, l’afectació és força més baixa a la Segarra (12,6%), la Ribera d’Ebre (12,9%), les Garrigues (14,8%) o el Tarragonès (15,4%).