El confinament a les zones rurals per culpa del coronavirus es viu diferent que a les grans ciutats. No falten queviures i tenen garantits els serveis essencials, però sí que els fa por l’arribada de la Covid-19 perquè la població està envellida i el risc per a aquestes persones és més alt. A més a més, l’atenció sanitaria és més limitada.

Senan va patir inicialment per l’arribada de famílies amb segona residència

L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, argumenta que en els pobles petits la crisi del coronavirus “es viu amb més tranquil·litat, ja que l’entorn ajuda”. Ferrer explica que entre els veïns s’ajuden i que, per exemple, s’avisa quan algú es desplaça a comprar a l’Espluga per si algú necessita alguna cosa. Aquesta harmonia i tranquil·litat es va veure alterada per l’arribada de famílies amb segones residències al principi del confinament. Finalment, majoritàriament van marxar per la llargada de l’estat d’alarma.

Santa Coloma de Queralt, a tocar del focus d’Igualada

A l’altre extrem de la comarca, en un municipi més gran que Senan però molt proper a un gran brot de la COVID-19 parlem amb l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat. “Igualada van fer bé de tancar-la estrictament, sinó a Santa Coloma haguéssim sortit molt més mal parats”, admet l’alcalde en relació amb la influència que tenen amb la capital de l’Anoia. Inicialment, des de l’Ajuntament ja es van prendre mesures per tal que la propagació del virus fos la mínima. “D’aquesta pandèmia no aprendrem absolutament res, tot s’oblida amb un dia”, conclou l’alcalde de Santa Coloma crític amb l’actitud de la ciudadania.

Cap positiu a Vimbodí

A Vimbodí i Poblet estan tranquils perquè, de moment, no tenen cap cas positiu de coronavirus. Tot i això, han pres totes les mesures perquè aquest primer cas no arribi. “Els nostres esforços van ser en conscienciar la gent que han de sortir al mínim possible i per qüestions necessàries”, explica l’alcalde de Vimbodí, Joan Canela.

“Estem acabant d’activar un grup de voluntaris d’aquesta manera la gent que necessiti aquest voluntariat puguin fer la comanda”, ha detallat l’alcalde. L’Ajuntament també ha posat a disposició de tots els veïns un llistat d’establiments que estan oberts en estat d’alarma.

Carretera TV-7002 de Vimbodí i Poblet (Gerard Bosch)