La Policia Local de Montblanc només ha imposat dues sancions des de l’inici de l’estat d’alarma a persones que no han complert amb l’ordre de confinament.

Des del dia 16 de març, s’han fet un total de 44 controls i s’han identificat un total de 400 persones i 366 vehicles. Són unes dades que la Policia Local valora de manera positiva. “Sabem d’altres policies que han hagut d’aixecar moltes actes. Aquí la gent està respectant el confinament i actua de manera correcta”, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc la cap de la policia montblanquina, Raquel López. “La ciutadania de Montblanc són exemplars, estem molt agraits que compleixen les restriccions”, afegeix. Una controls que realitzen en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, la Policia Local de Montblanc també valora positivament la iniciativa de felicitar els aniversaris als nens i nenes de Montblanc que facin anys durant el confinament. En només una setmana han fet una vintena de felicitacions a nens i nenes de la vila. “Vam creure que era una manera de reconèixer la tasca de la ciutadania i del bon comportament dels nens, i no ens esperàvem tenir tant èxit, hi ha dies que fem tres i quatre aniversaris”, explica.

Afegix López que aquesta iniciativa no va en detriment de la feina que fan com a cos policial, i tot i que intenten atendre a tothom, sempre es prioritària la seguretat i les tasques de control. “Hem hagut de reorganitzar el cos i ara hi ha dos equips que fan 12 hores cada un, per no coincidir l’un amb l’altre”, explica.