El comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents va tornar a plantejar ahir als òrgans competents de l’Estat la necessitat de reconsiderar la prohibició d’anar a l’hort d’autoabastament per a collir productes necessaris per a la subsistència.

Fruit d’aquestes converses s’ha precisat el criteri que fins avui existia sobre l’anada als horts particulars. Amb la nova interpretació, a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament.

Després de la reunió celebrada ahir pel comitè tècnic, i un cop constatat que, en funció del territori de l’Estat, hi havia diferents formes d’interpretar la prohibició de desplaçar-se a horts particulars d’autoabastament, el comitè tècnic del pla d’emergències Procicat va tornar a traslladar als òrgans competents la problemàtica sobre aquesta qüestió.

Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones.

Amb el nou criteri, a partir d’ara es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual:

  1. Sempre que sigui un hort del que es cullen productes necessaris per l’autoabastament.
  2. Si és un hort en el què es tenen animals que s’han de cuidar.
  3. Si es tracta d’una activitat econòmica.

Atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos d’aquest criteri els horts que puguin haver en aquestes segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.

Cal insistir que els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i per tant, han de ser sempre individuals.

Èxit de la crida per poder anar als horts d’autoconsum

Milers de persones han resport a la crida per recollir signatures per reclamar que es permetés anar als horts d’autoconsum durant el confinament. En poc més de 24 hores s’hi van adherir més de 17.000 persones per demanar una excepció de la norma al Departament d’Interior i Protecció Civil. Aquest diumenge el govern ho ha permès.

ENTREVISTA: Annaïs Sastre membre de la cooperativa L’Aresta i impulsora del manifest