Amb les figures de xocolata a punt, els pastissers es mobilitzen aquests dies per intentar vendre les mones de Pasqua a domicili. A l’Espluga de Francolí és el cas de la pastisseria Cobo i també la pastisseria Cabal que repartiran les mones a domicili si els clients als hi ho demanen. Tot i això, la pandèmia ha fet tancar les dues altres pastisseries del municipi.

El sector de la pastisseria passa per un mal moment. Encara que amb l’estat d’alarma poden tenir els establiments oberts, les vendes han baixat en picat. Tot i això en algunes pastisseries hi ha ànims com per exemple la Pastisseria Cobo que va iniciar una campanya per informar la població que aquest any reforcen o inicien el lliurament a casa per evitar que els clients hagin de sortir. És el cas de la campanya que va iniciar a les xarxes socials #capfillolsensemonapasqua2020.

ÀUDIO: David Cobo, pastisser de la pastisseria Cobo, explica la campanya engegada

Les dues pastisseries que queden obertes a l’Espluga també s’han afegit a la campanya Cap nen sense mona, del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que a més proposa duplicar la festivitat per celebrar-la el 13 d’abril, quan encara estarà activat el confinament, i repetir-la l’1 de juny, amb motiu de la Segona Pasqua, quan es preveu que ja es pugui fer amb els padrins i la família, com és tradició.

ÀUDIO: Josep M. Cabal, pastisser de la pastisseria Cabal, argumenta que allargaran la pasqua tot l’any

Més mones que mai”

Molts pastissers, però, no es desanimen i s’han unit en una campanya, #MésMonesQueMai, per servir les mones a domicili. Es tracta d’una iniciativa engegada a les xarxes socials en què hi participen 40 mestres xocolaters de Catalunya. A l’Espluga de Francolí és el cas de la Pastisseria Cobo que aquesta setmana passada s’han dedicat a repartir mones pel territori i ara se centraran amb l’Espluga.

David Cobo elaborant figures de xocolata (Foto: Arnau Martínez)

Triar la mona per Instagram o Facebook

La pastisseria Cabal i la pastisseria Cobo han penjat un gran volum de figures de xocolata a les xarxes socials on s’hi poden veure imatges de les diferents mones. El client pot triar la seva mona i encarregar-la per telèfon. Posteriorment cada pastisseria coordina el lliurament a domicili dins el seu radi d’acció o si també la pot anar a buscar a la botiga.

ÀUDIO: Cobo explica el nou mètode per poder triar la mona

Tot i les iniciatives aquests dies hi ha poca feina a les fleques i pastisseries, i també poca feina als obradors. Aquests dies haurien d’estar fent pa de pessic a tota màquina per tenir a punt les mones de Pasqua. Però treballen a mig gas. Segons els pastissers espluguins no s’imaginaven tancar per aquesta època.

ÀUDIO: Cabal explica que no imaginaven tancar per aquestes dates

Les pastisseries tindran oberts aquests dies, això sí, sempre respectant les distàncies de seguretat dels clients.