L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha decidit suspendre la 33a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que s’havia de celebrar del 17 al 26 d’abril d’aquest 2020. La crisi sanitària mundial generada pel coronavirus i l’estat d’alarma decretat fins al pròxim 11 d’abril fa inviable que pocs dies després es pugui celebrar amb normalitat la festa.

Fa uns dies, quan es va decretar el primer període de confinament, ja van anunciar la suspensió de tots els assajos. Ara, una setmana després, l’Assocaició s’ha vist obligada a suspendre tots els actes programats segons explqiuen en un comunicat. De fet, ni que el confinament s’aixequés abans de la data d’inici de la celebració, de de l’Assocació creuen que no es podria celebrar amb normalitat ni amb totes les garanties.

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi s’havia celebrat ininterrompudament des de la seva fundació l’any 1987.

Està previst que es retorni l’import de les entrades venudes de tots els espectacles. En primer lloc es durà a terme el retorn de les localitats adquirides a través d’internet i més tard, quan es pugui reprendre l’atenció al públic, es retornaran les entrades comprades a l’oficina de l’Associació Medieval, sigui en efectiu o targeta.

Quan la situació d’emergència hagi acabat i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi recuperi la normalitat, es podria valorar la programació d’algun acte. Amb tot, celebrar la Setmana Medieval amb el format com la coneixem actualment en una altra data, no és possible. Un ajornament no és viable.

Setmana Medieval de Montblanc (Imatge: Gerard Bosch)