L’Ajuntament de l’Espluga afegeix diverses mesures de prevenció per al Coronavirus. Algunes de les mesures són el tancament dels equipaments turístics i culturals municipals i la concentració de l’atenció al públic de l’Ajuntament en un únic punt.

Degut a l’activació del Pla d’Emergències en relació a malalties transmissibles emergents amb potencial alt de risc activat per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i també segons les indicacions del Departament de Salut, l’Ajuntament de l’Espluga ha decidit ampliar les mesures de prevenció en relació a la propagació del Coronavirus (SARS-CoV2):

o Tancar els equipaments turístics municipals, és a dir; les Coves de l’Espluga, la Fassina Balanyà i la Ruta Templera i Hospitalera a partir d’avui divendres dia 13. A més, el Museu de la Vida Rural també ha decidit tancar les seves portes a partir de dissabte dia 14 de març. Ambdues restriccions seran vigents, com a mínim, fins al proper 25 de març.

o Tancar l’atenció al públic de l’Oficina de Turisme des d’avui dia 13 fins, com a mínim, el dia 25 de març. Aquest servei es mantindrà actiu per via telefònica i telemàtica.

o L’atenció al públic de les oficines de l’Ajuntament de l’Espluga es concentrarà en un únic punt situat a l’edifici de la Plaça de la Vila, també serà així fins, com a mínim, el dia 25 de març.

Cal recordar que durant el dia 12 de març es van prendre aquestes mesures:

o Seguint les indicacions del Departament d’Educació, queden tancats tots els centres educatius del municipi a partir del dia 13 de març. Aquesta mesura afecta a la Llar d’Infants Municipal, l’Escola Vedruna, l’Escola Martí Poch, l’Institut Joan Amigó, l’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Municipal.

o Tancar els equipaments esportius municipals (els dos pavellons, el camp de futbol i el gimnàs de l’antic institut).

L’Ajuntament ha informat als treballadors/es de totes les recomanacions que es fan des del Departament de Salut. Posant cartells informatius amb les indicacions preventives i informació a diverses dependències municipals i fent arribar informació oficial a diversos col·lectius, com ara entitats i comerços i també a tota la ciutadania a través dels canals oficials.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí així com els centres educatius i altres col·lectius estan permanentment informats i coordinats i fan seguiment de les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat i de Protecció Civil. Es recomana seguir els canals oficials i respectar les indicacions que es deriven d’aquest episodi. Així mateix, es demana que es prioritzi l’atenció telefònica o telemàtica per contactar amb les dependències municipals i fer els tràmit que siguin necessaris. Per últim, es fa una crida a la tranquil·litat i al respecte cap a les indicacions de les autoritats.