Prenafeta, una de les pedanies de Montblanc, ja disposa de doble alimentació elèctrica. Endesa acaba de posar en servei una nova línia de mitjana tensió a 25 kV per tancar una anella energètica i reforçar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament d’aquest nucli agregat de la capital de la Conca de Barberà. La nova infraestructura, que ha suposat una inversió de  150.000 euros, serveix, a més, per a reforçar el servei a les antenes i repetidors de Miramar i a la zona rural de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp.

Així, la Companyia ha estès un nou tram de 2,4 quilòmetres de cablejat des de la subestació de Montblanc que reforça l’alimentació del nucli agregat de Prenafeta, que fins ara estava únicament connectat des de la subestació de Valls. D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament. L’actuació, que ha acabat recentment, servirà per donar una ràpida resposta a la zona en cas d’incident, ja que l’orografia del terreny dificultava les tasques de reparació d’avaries en situació de temporals de vent, pluges i llamps.

Els treballs suposen un pas més per dotar la xarxa del Camp de Tarragona dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.