Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Camp-Conca de Barberà, conjuntament amb la Policia Local, van detenir aquest dimecres un home de 33 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Montblanc, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

La detenció s’emmarca en un conjunt d’actuacions policials a la zona històrica i comercial de Montblanc per part d’agents uniformats i de paisà per prevenir el tràfic de drogues i els delictes contra el patrimoni. Així, el passat 4 de març, els agents van observar una operació de compra-venda de droga al carrer Muralla Alfons III d’aquest municipi i van poder confirmar que el venedor feia els passis en aquest punt de manera habitual. 

D’aquesta manera, al voltant de les 21 hores d’aquest passat dimecres es va organitzar un dispositiu específic a la zona compresa entre els carrers Muralla Alfons III i Muralla Santa Tecla, on es va detectar el venedor entrant i sortint d’un bar-restaurant. A banda dels agents de la Unitat d’Investigació, en aquest operatiu hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Montblanc, la Unitat Canina de la comissaria de Tarragona i agents de la Policia Local.

Els investigadors no van trigar en observar un nou passi entre el sospitós i dos joves havien acabat d’arribar a l’establiment. En aquell moment es va decidir intervenir i es va constatar que el detingut venia petits embolcalls de marihuana i cocaïna . Durant l’escorcoll se li van dues dosis de cocaïna i una de marihuana llestes per a la seva venda al detall. Així mateix també portava 290 € amb bitllets fraccionats i dos telèfons mòbils, un dels quals és el que utilitzava per gestionar les transaccions amb els compradors.

Està previst que el detingut passi a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls en les properes hores.