L’Espluga de Francolí commemorarà el Dia Mundial de la Poesia el pròxim dijous 19 de març amb un acte de lectura poètica a les 7 de la tarda l’Antic Hospital. Els encarregats de fer el recital seran els membres del club de lectura infantil “Menjallibres” i del club de lectura juvenil “Imagiteca” de la Biblioteca municipal Mossèn Ramon Muntanyola.

També hi col·laboraran els i les alumnes de l’Institut Joan Amigó que formen part del Servei Comunitari. Seguint el format de l’any passat, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga musicaran l’acte amb violins, guitarres clàssiques i violoncels.

Aquesta edició del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març, està dedicada a Josep Carner que enguany compleix 50 anys de la seva mort. La celebració coincideix també amb l’any Carner que promou el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Anualment, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parla catalana. En aquesta dotzena edició han escollit el poema Hora Foscana de Josep Carner i l’han traduït a 20 idiomes; les oficials de Catalunya i les més utilitzades pels ciutadans del país. Per aquest motiu, els i les alumnes del Servei Comunitari faran una lectura d’aquest poema en català, castellà, romanès, àrab, francès i anglès. Per cloure l’acte, hi haurà un piscolabis per als participants i assistents.