S’han preparat tretze caps de setmana de propostes turístiques, amb algunes novetats. No hi faltaran les fires que tradicionalment organitza Turisme i que enguany s’impregnaran de l’aniversari. És el cas de Brickània, que dedica el cartell dels Guies de Montblanc, que també compleixen 20 anys. La tècnica de turisme, Toñi González, destaca que “a Brickània els diorames tindran algun element de l’aniversari, així com els actes de Terrània i Clickània”.

ÀUDIO: Toñi González, tècnica de turisme Montblanc

El turisme familiar continua sent una aposta estratègica del turisme a Montblanc, i s’han programat diverses activitats en el marc del programa ‘Viu Montblanc en família’. Hi haurà des de una gimcana a la vinya al Mas de la Sabatera, fins a una plantada de safrà o una visita a l’horta de la vila a la Parellada. També una nova sessió de vi, glosa i estrelles i una nova activitat titulada ‘Lluna i agricultura’.

També en el marc de Safrània 365 es farà la tercera vermutada popular l’11 i 12 d’abril i la segona mostra de cervesa artesana el 7 i 8 d’agost. La tècnica del PECT Turístic en família, Núria Griso, destaca que “l’objectiu de les activitats es difondre els productes agroalimentaris de la territori”.

ÀUDIO: Núria Griso, tècnica PECt Turístic en família

Tot plegat en l’any que l’Ajuntament ha començat les obres de restauració de l’antic sindicat de vinyaters, que es convertirà en el gran centre de recepeció de visitants de la vila. El regidor de turisme, Oriol Pallissó, destaca que “volem restaurar l’edifici per ser el centre turístic de Montblanc, esperem que poc a poc vagi agafant dimensió amb diversos projectes”.

ÀUDIO: Oriol Pallissó, regidor de turisme de Montblanc

Aprofitant el vintè aniversari de l’Oficina de Turisme, Montblanc acollirà també diverses trobades amb professionals del sector, així com una reunió de la ciutats i viles amb caràcter de Catalunya, de la qual Montblanc en forma part. Natàlia Moruno explica també que “continuarem fent divulgació de la nostra feina arreu, avui mateix el cap d’àrea explica el nostre model turístic en una xerrada a la Universitat de Girona”.