Ens sentim segures quan caminem per l’Espluga de Francolí? Amb aquesta pregunta, una vintena de dones iniciava la passejada exploratòria per l’Espluga de Francolí aquest dimecres a la tarda.

Una de les activitats a l’Espluga per commemorar el Dia Internacional de la Dona va ser una passejada exploratòria pels carrers i places de l’Espluga de Francolí. Aquesta activitat, organitzada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntment i el SIAD del Consell Comarcal Conca Barberà, va estar dinamitzada per Núria Camps, de la Consultoria MiT, també comptava amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la marxa era detectar zones amb poca visibilitat, racons foscos i altres elements que tinguessin a veure amb la percepció de seguretat. Les participants van sortir des de davant de l’oficina de turisme i des d’allà van fer un recorregut de 2,5 km per diferents carrers de l’Espluga.

Imatge: Cedida

Vermut Reivindicatiu

La segona activitat per commemorar el Dia Internacional de la Dona es farà el mateix dia 8 de març, diumenge, al bar del Casal de l’Espluga a les 12 del migdia i consisteix en un Vermut Reivindicatiu. Es pretén que no sigui un vermut convencional sinó que també hi ha la possibilitat que qui vulgui podrà sortir a llegir un manifest, fer un discurs, cantar una cançó, etc. Hi haurà micro obert perquè tothom es pugui expressar i reivindicar-se. En l’organització hi participen el bar del Casal, l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell, l’associació juvenil Auvënguen. Les PD Petes, seran les encarregades de posar la música i també participaran en l’acte diverses joves que han ajudat en l’organització. Aquest també és un acte obert a tots els públics. ​