Les llistes d’espera als hospitals catalans no deixen de créixer. Segons ha analitzat La Xarxa, al desembre es van incrementar en 100 MIL persones respecte a l’any anterior. Davant d’aquesta tendència, el govern preveu destinar més de 20 milions d’euros a reduir les llistes d’espera, una de les mesures que el comuns van posar sobre la taula per votar a favor dels pressupostos. 

Pel que fa el centre hospitalari intercomarcal de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, el Pius Hospital de Valls, prop de vuit-centes persones estan en llista d’espera per operar-se. Al Pius Hospital de Valls la llista d’espera ha augmentat un 8,82% entre desembre del 2018 desembre del 2019, i és superior als hospitals de Joan XXIII i el de Sant Pau i santa Tecla del camp de Tarragona. 

L’operació que té ara mateix més pacients en llista d’espera al Pius Hospital de Valls és la de cataractes, amb 236 persones i un temps d’espera de 77 dies. Durant l’any 2019 es van intervenir 437 pacients. Seguidament en el rànquing de la llista d’espera hi ha 77 persones que necessiten operar-se d’herniorràfia inguinal i femoral. Després arribarien les 51 persones que necessiten l’alliberament del canal carpià.

Si s’analitza per temps d’espera, l’operació que més dies acumula és les operacions d’orella mitjana i interna al Pius Hospital de Valls amb 183 dies.