El 8 de Març, jornada de reivindicació per la igualtat de gènere a tot el món, es recupera enguany a Sarral, impulsat per la nova regidoria d’Igualtat i en estreta col·laboració amb l’associació Sarralfest. La primera tinent d’alcalde, Victòria Cañís, remarca «l’entusiasme dels veïns i d’entitats com Sarralfest per celebrar el 8 de Març, una jornada dedicada al compromís amb els drets de les dones i, per tant, de tota la societat, que cal reivindicar arreu fins a assolir la plena igualtat». Cañís també constata que el govern municipal es viu «amb alegria el renovat interès de les entitats per treballar plegats en àmbits com el festiu, perquè també contribueix a fer un Sarral encara més ric».

Programació

Les activitats ja començaran aquest divendres al pavelló municipal, quan a les 6 de la tarda s’organitza un taller de defensa personal femení i també jocs de fitness en família. Durant tota aquesta setmana, es regalà una polsera lila a totes les dones que participin en les activitats al pavelló. Amb la inscripció «Power girl», l’obsequi simbolitza el compromís de les institucions i els ciutadans amb el Dia Internacional de la Dona.

Diumenge, a la 1 del migdia Maria Teresa Olano, expresidenta del Centre de la Dona de Sarral, llegirà el manifest que reivindica la igualtat de drets i oportunitats per a les dones, davant de l’Ajuntament de Sarral. L’acte és obert a tothom i acabarà amb un vermut popular. A dos quarts de tres de la tarda, La Sala acollirà el Dinar de Dones, que inclou un taller de risoteràpia. El termini per inscriure’s a aquests dos actes acaba demà i els tiquets pel menjar s’han de comprar al Casal de la Gent Gran Antoni Mateu.

Un club femení guanyador

El Club Femení de Futbol Sala de Sarral és un exemple de lideratge de les dones en el camp de l’esport. Fins fa cinc anys, en aquest club jugaven els homes, però ara mantenen l’entitat esportiva, en competició a escala nacional, exclusivament les dones. Concretament, deu dones d’entre 17 i 35 anys, a més de l’entrenador. Sarral està especialment orgullosa d’aquest treball d’equip femení, perquè el club acostuma a situar-se primer o entre els primers llocs de la lliga de futbol sala catalana.

Club Femení de Futbol Sala de Sarral Imatge: Cedida