Enòlegs de la Guia Peñín han tastat aquest dimarts una cinquantena de vins de la DO Conca de Barberà. Es tracta dels vins que apareixeran a l’edició 2021 de la guia de referència a l’Estat. En concret, s’han tastat 53 vins, dels quals 33  eren negres, 5 rosats i 15 de blancs. 

D’aquests, un total de 15 són vins elaborats amb trepat, la varietat pròpia de la DO Conca i que els darrers anys ha aconseguit molt bones puntuacions a la guia. 

Boris Oliva ha estat l’encarregat de tastar els vins, en la seva primera visita a la comarca. Assegura que és important apostar per varietats pròpies per trobar lloc a un mercat cada vegada més exigent. “Vins que es puguin fer a qualsevol lloc no interessa al mercat. Pels amants del vi, sóc dels que pensa que s’ha d’aposta per les varitetat autòctones”, ha explicat.

ÀUDIO: Boris Olivas, enòleg Guia Peñin

Enguany l’enòleg de la guia ha estat acompanyat d’un enòleg xinès, que també ha tastat els vins tot i que no emetrà puntuacions. El seu objectiu és conèixer el mercat català per després exportar-lo al mercat asiàtic. Ziyang Zhang ha explicat que “avui en dia es reconeix el vi espanyol, però encara no ha arribat el nivell de conèixer una zona com Catalunya o la Conca de Barberà, però creiem que en 3 o 5 anys arribarem a aquest punt de concreció”, explica.

ÀUDIO: Ziyang Zhang, enòleg i expert en marquèting

Els vins tastats enguany són d’una quinzena de cellers de la Conca de Barberà. N’hi ha 11 de l’any 2019, mentre que la resta són d’altres anyades. El vi més antic és de la collita del 2012.