Montblanc serà la Vila Gitanera de Catalunya aquest 2020. El 3 i 4 d’octubre una vintena de colles de gitanes d’arreu del territori arribaran al poble. És la 4a vegada que es realitza aquesta trobada. Abans s’ha celebrat a Perpinyà al 2017, a Begur al 2018 i a Calella al 2019. Enguany també, és la primera vegada que es farà al Camp de Tarragona.

La proposta ve de la mà de la Colla de Gitanes del Vallés. En la trobada a banda de les colles de gitanes hi participarà, el seguici montblanquí, i també hi col.laboraran la unio de botiguers de Montblanc exposant en els seus aparadors els diferents vestits de les colles participants.

Pel que fa a la programació el dia 3 d’octubre hi haurà una ballada a la plaça Major de Montblanc amb colles del Camp de Tarragona. L’endemà, es durà a terme l’acte central, amb la trobada d’uns 800 balladors, aproximadament una vintena de colles, d’arreu de Catalunya a la plaça de Sant Francesc i acabarà amb un dinar de germanor.

Per les festes de Sant Maties es farà la presentació oficial de la colla montblanquina, on donaran a conèixer el seu vestit i la seva dansa, i consideren que en aquesta trobada podran fer el seu debut a Catalunya.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de Festes