Empesa per la brutícia de mars i oceans, la 38a Reina Carnestoltes de l’Espluga de Francolí arribarà a la vila aquest dijous a dos quarts de set de la tarda enguany fent, per primera vegada, un discurs solemne en el qual declararà totes les seves intencions en els pròxims 6 dies de disbauxa. Serà el tret de sortida oficial de la programació del Carnaval de l’Espluga i tindrà lloc a la plaça de la Vila per després donar-se a conèixer a la ciutadania amb una petita rua pels carrers del municipi i visitant alguns establiments.

Una Carnestoltes en clau d’emergència climàtica

Hi haurà disbauxa, però també consciència ambiental en aquestes primeres jornades de la programació. La reina dels poca-soltes visitarà les escoles del poble divendres també per contagiar-los l’esperit festiu i de lluita pel canvi climàtic. Mentrestant, la sàtira i el toc més burlesc del Carnaval s’avançarà amb els actes previs de dues “macro-comparses” que freguen el centenar d’integrants cadascuna.

Divendres, els Runa recuperen el seu esdeveniment de paròdia que anys enrere ja havia captivat centenars de persones, per exemple amb el remake de Star Wars, el míting de Trump i Clinton. Aquesta vegada, faran la paròdia del judici del procés, però en format de romans contra gals, al Teatre del Casal a dos quarts de 8 de la tarda. En aquest cas, l’acusat serà Juncobèlix i el jutjarà Cèsar Marchenus, i tot plegat s’amanirà amb vídeos de prova que aportaran l’acusació i la defensa.

La sentència per l’1-O despertarà l’endemà dissabte la indignació de la comparsa SEDERRE PICAPOLLS. Desenes de persones es “faran sentir” pels carrers de la vila des de les 12 del matí i a dos quarts d’1 es concentraran a les portes de l’Hostal on estan allotjades les forces d’ocupació.

La Rua de les Mil disfresses començarà a dos quarts de 7 de la tarda amb la participació de 17 comparses i més de mig miler de participants. Serà l’acte central del Carnaval més multitudinari de la Conca de Barberà, juntament amb la desfilada de disfresses al Pavelló del Casal durant la nit de dissabte després del sopar que va omplir el seu aforament en pocs dies arribant a 300 persones. La nit acabarà amb la festa per tots els públics a càrrec de Dj Enredu.