La sortida del Regne Unit de la Unió Europea afectarà els professors de les cases de colònies de l’empresa English Summer amb centres a Poblet i a Vallclara, entre d’altres. L’EFMR ha parlat amb Carolina Fleix, gerent de l’English Summer, per analitzar l’impacte del Brexit en aquests centres.

L’empresa English Summer remarca que el Brexit no afectarà els alumnes que vulguin gaudir de les experiències de l’English Summer. En qui sí que tindrà repercussió serà en els professors natius d’Anglaterra que cada any venen a l’estiu. Carolina Fleix explicava que els professors “trobaran diferencies pel que fa a la lliura, ja que està molt alta, el canvi de divisa poder els hi frena a triar una feina a Espanya”. Tot i això Fleix distingeix que hi ha professors que són fidels i afegeix que “la visita a Espanya és part de les seves vacances”. També afegeix que tenen professors d’Irlanda que això no els afecta.

English Summer també fa estades a l’estiu al Regne Unit amb nens i nenes, aquesta opció serà més complicada respecte a la burocràcia però repeteix que els alumnes que hi vulguin anar no tindran cap inconvenient, explicava Fleix. A més a més, afegeix que en tot moment estan al corrent de totes les noves normatives i lleis perquè són membres de l’Asociación Española de Promotores de Cursos en el Extranjero.

En el cas d’enviar alumnes a fer tot el curs acadèmic explica que encara no està clar quins papers hauran de fer però que segur que seran més que actualment. En això fa referència que també envien alumnes a Estats Units i que serà similar. Carolina Fleix, acaba explicant que “Seguim amb les nostres reserves perquè seguiran tenint professors natius, que no s’espantin, moltes vegades és més el soroll que es fa que res. Tot seguirà igual.”

Casa de colònies de l’Espluga (Imatge: English Summer)