Les xerrades han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

Els joves han posat en pràctica els primers auxilis i han après a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s’han explicat els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s’ha explicat sobre la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112), i finalment s’han realitzat les pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

L’Oficina Jove de la Conca ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el Col·legi MD de la Serra de Montblanc, l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt i l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, amb l’objectiu de capacitar als alumnes de 3r d’ESO de la comarca en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.