El Carnaval de l’Espluga incorporarà més premis per a les carrosses

El Carnaval de l’Espluga de Francolí incorporarà enguany més premis per a les millors carrosses de la Rua de les Mil Disfresses que omplirà els carrers del municipi el pròxim dissabte 22 de febrer. Amb l’objectiu d’incrementar l’espectacularitat del Carnaval més multitudinari de la comarca, en aquesta 38a edició s’afegeixen tres premis de 100 euros, juntament amb les distincions de 300, 200 i 100 euros ja existents. La Rua de les Mil Disfresses tornarà a ser l’acte central d’una programació que aquest 2020 creix en nombre d’actes i començarà el 18 de febrer donant suport a la iniciativa solidària del Banc de Sang, mentre que la disbauxa arribarà a partir del Dijous Gras de la mà de la reina dels poca-soltes, la 38a Carnestoltes que ja prepara una triomfal arribada a la vila.

L’oferta d’activitats augmenta fregant gairebé la vintena de propostes. Creix, en part, gràcies a diverses comparses que, per iniciativa pròpia, s’avançaran a la rua amb actes previs per escalfar motors i impregnar el municipi amb l’ambient festiu. Serà durant el vespre del divendres i dissabte al migdia. Com en els darrers anys, el tret de sortida de la Rua de les Mil Disfresses es donarà a les 18.30 h del dissabte des dels carrers Priorat i Segarra. El termini d’inscripcions a la rua i la desfilada, com també per al sopar, s’obrirà a partir de la setmana vinent.

La Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga, formada per les mateixes comparses participants, continua introduint novetats per millorar la setmana festiva i preservar la seva genuïnitat que el situa com un dels Carnavals de referència a la demarcació. Si bé l’any passat s’estrenava la carrossa del Carnestoltes, aquest 2020 la reina de la disbauxa arribarà amb el carruatge millorat. Tot i això, la principal novetat passa per l’equilibri entre els premis que es donen a les comparses al carrer i els que es reparteixen entre les millors en la Gran Desfilada al Pavelló del Casal, que també és un dels actes més destacats de la programació pel lluïment de les disfresses i la posada en escena. El Carnaval repartirà un total de 4.900 euros per reconèixer el treball i l’originalitat de les comparses participants,
2.300 en premis al carrer i 2.600 a la passarel·la del Pavelló del Casal.

També se seguirà treballant per guanyar agilitat en la desfilada de dissabte a la nit al Pavelló del Casal per donar peu a una nit més festiva que aquest 2020 incorpora un nou revulsiu amb DJ ENREDU per amenitzar una festa popular per a tots els públics. Entre les més de 15 activitats, la programació manté els carnavals a les escoles amb la visita de la reina Carnestoltes o el Carnaval infantil diumenge amb l’espectacle infantil “Danses esbojarrades”, un dels moments també més esperats sobretot per als més menuts.