El cartell ha estat creat per l’empresa Crea2, vol reflectir una sàtira al sistema judicial sobretot al tribunal suprem per les actuacions envers els presos i preses, i exiliats i exiliades polítiques.

Pel que fa al programa d’actes, s’ha volgut donar continuïtat a les darreres festes de carnaval que s’han fet fins ara. Comença el dia dijous 21 i divendres 22 amb el carnaval a les escoles i llars del poble. Dissabte a les 11 del matí, hi haurà una xocolatada a càrrec de la comparsa guanyadora de l’any passat ‘La màgia del bosc’ a la plaça Poblet i Teixidó, i seguidament es rebrà a sa majestat el Carnestoltes a Sant Miquel on es farà l’habitual rua i s’arribarà fins a la Plaça Major on es farà la lectura del manifest. Quan s’acabi es celebrarpà la Popular Xeringa Montblanquina. Mentrestant a la plaça de Sant Miquel hi tindrà lloc un vermut musical a càrrec de la Unió de Botiguers. Finalment a les sis de la tarda es començarà la Gran Rua de Carnaval. El mateix dissabte hi haurà el sopar de carnaval i la festa Flaix FM, amb Sergi Domène i Ricard Cendra. On la la 1 de la matinada es repartiran els 3 premis de cada categoria de la rua.

Pel que fa a les carrosses hi ha un premi de 1.000 €, un de 600 € i 500 €, per a les comparces un primer premi de 600 €, un segon de 400 € i un tercer de 300 €. A més, de d’un premi especial de 100 € a càrrec d’Aviram Moix per a la disfressa més atrevida. Els premis de lluïmenta la passarel.la seran de 400 € a càrrec de la Unió de Botiguers i 150 € gentilesa de la Perruqueria Retocs.

Enguany, com a novetat per tal de fomentar la participació de tots els grups de joves de Montblanc, s’hi sumen dos premis per aquells menors compresos entre 14 i 18 anys, de 150 € i 100 €. A més d’un premi de participació de 25 €.

Les bases del concurs estaran publicades a l’Ajuntament de Montblanc i a partir del 10 de febrer, ja es poden començar a fer les inscripcions a l’Ofcina de Turisme de Montblanc.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de Cultura