L’església de Santa Maria de Montblanc ha estrenat un nou centre d’acollida per als visitants. Es tracta d’un audiovisual situat al Cor del temple. L’objectiu del vídeo és fer un recorregut pel Montblanc religiós explicant totes les esglésies, ermites, capelles i creus de terme que s’hi poden veure, així com la vida de la parròquia. Creat pel montblanquí Victor Torija, al video s’hi pot veure Sant Miquel, Sant Francesc, l’ermita de Sant Joan o les creus de terme del municipi. També s’ha estrenat una audioguia, creada per Joan Gomà, que els visitants es poden descarregar gratuïtament per visitar lliurement l’església. Es pot descarregar, de moment per al sistema Android i es pot escoltar en català, castellà i francès, si bé s’hi incorporaran altres idiomes ben aviat, com ara l’anglès.

El plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras, explica que “el que volíem és que, després de conèixer Santa Maria, convidem a la gent a conèixer tot el Montblanc religiós, i també que vegin que hi ha vida a la parròquia, una església que té gent i que funciona”.

ÀUDIO: El plebà, Mn. Simó Gras, explica l’objectiu del video

ÀUDIO: El plebà parla de la tercera fase del projecte

Aquesta actuació forma part de la segona fase del centre l’acollida, que fa uns mesos ja va estrenar una nova recepció i plafons explicatius. La següent fase del projecte tindrà l’orgue barroc com a protagonista amb la creació d’un espai interpretatiu de l’orgue. I també una explicació de la vista panoràmica que es veu des de les terrasses de l’església.

Des de fa un any per accedir a l’església de Santa Maria s’ha de pagar un euro. Els diners recaptats han servit per autofinançar la parròquia i fer millores a l’església. Per poder veure l’audiovisual els visitants hauran de pagar un euro més.