Montblanc continua sent un dels principals atractius del turisme d’interior de les comarques de Tarragona. Durant l’any 2019, l’Oficina de Turisme de la vila va atendre un total de 45.000 persones, menys que l’any 2018, quan se’n van registrar 53.000. Des de l`àrea de turisme atribueixen aquest descens del 15% a les condicions climatològiques adverses per al turisme d’interior, però ressalten a la vegada la fidelització del turista català que visita Montblanc, que representa el 70% del total.

S’han atès 13.214 consultes, que suposen 45.254 persones. L’evolució de l’activitat per mesos ha estat similar a altres anys. Només quatre mesos han superat les xifres de l’any anterior: maig, juny, setembre i desembre. En canvi, el temps va condicionar el primer trimestre, molt positiu el 2018, amb una davallada de 800 consultes. També es van observar baixades els mesos de més activitat: abril, juliol, agost i octubre. La calor dels mesos de juliol i agost va anar en contra de l’activitat turística a la vila i es van registrar 500 consultes menys.

El mercat català se segueix imposant, però el 2019 denota una lleugera recuperació del turista espanyol que representa ara el 13,5%, sobretot provinents del País Valencià, Madrid, el País Basc i Aragó. Pel que fa al visitant estranger, es manté el percentatge del 2018 i l’any passat també va suposar el 17,6% de les consultes amb un important pes del mercat francès.

Tot i aquesta petita davallada registrada, l’activitat turística a Montblanc continua ben viva, i mostra d’això són les noves propostes que l’Oficina de Turisme ha engegat durant el 2019. Destaca el programa ‘Viu Montblanc en família, l’obertura de les tores de la muralla i el pas de ronda els dies feiners de juliol i agost, la vermutada popular o la mostra de cervesa artesana.

ÀUDIO: Natàlia Moruno, tècnica de turisme de Montblanc

Ara l’Oficina de Turisme ja treballa per commemorar, aquest 2020, els vint anys de l’obertura de l’oficina, de la creació de la marca Montblanc Medieval i també de la creació dels Guies de Montblanc. S’està treballant perquè tots els actes de l’any s’impregnin d’aquest aniversari.

ÀUDIO: Moruno parla dels aniversaris d’aquest 2020