Del restaurant El Celler arrasat per la riuada a l’Espluga de Francolí del passat 22 d’octubre no en va quedar absolutament res, ni una cullera. Aquest, juntament amb el celler Rendé Masdéu, va ser un altre dels negocis més afectats pels aiguats d’aquella nit. Ara, encara no tres mesos després, la Ioana tornar a obrir el restaurant, ho ha fet aquest dimecres 8 de gener amb la inauguració.

El nou celler ultima els preparatius per obrir portes aquest dimecres a la gasolinera Petro7 de Montblanc, a tocar de l’Espluga. Aquest matí hi instal·laven els vinils amb el nom del restaurant, i es preparava tot el necessari per tornar a obrir. “Estic millor, bé no puc dir que estic, però tinc ganes de tornar a començar de nou. Ho hem passat malament i ara hem de començar de nou, pels nens, per tothom, i per mi mateixa”, explica Ioana Alina, propietària del restaurant.

No ha estat fàcil. Han hagut d’aixecar un nou negoci en un temps rècord i començant de zero, amb tot el que això comporta. Han treballat contrarellotge per tornar a obrir el més aviat possible. La Ioana té ganes de tirar endavant i espera que el negoci prosperi en aquest nou emplaçament. “La gent m’ha ajudat molt per tornar a començar, també el banc, que m’ha donat un nou préstec per tornar a començar aquí”, explica.

ÀUDIO: Ioana Alina, propietària del restaurant El Celler

Els clients trobaran el que ja feien al restaurant de l’Espluga: esmorzars de forquilla, menú entre setmana i pizzes casolanes i a la carta els divendres i dissabte a la nit.

El restaurant estrena plats, emplaçament i esperen també nova clientela. Comencen el 2020 obrint una nova etapa carregada d’il·lusió.