El celler Rendé Masdéu ha presentat aquest dissabte el ‘Vi Solidari’ #alvostrecostat i també l’etiqueta solidària que portaran totes les ampolles dels cellers que decideixen col·laborar fent un donatiu d’1€.

La presentació s’ha fet a l’Antic Hospital de l’Espluga i ha comptat amb el periodista Xavier Graset com a moderador, al costat de Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, Salvador Puig, director de l’INCAVI i acompanyats de la Mariona i el Jordi propietaris del Celler Rendé Masdéu.

Una de les accions dels cellers de la DO Conca de Barberà ha estat la creació d’un vi solidari en què està previst que distribueixin unes 10.000 ampolles a un preu de 10 €. El vi s’ha elaborat amb la col·laboració dels cellers de la Conca de Barberà i es tracta d’un vi amb diferents varietats de la Conca de Barberà, com són el trepat o el cabernet, que s’embotella a les instal·lacions de Castell d’Or. El vi #alvostrecostat va néixer d’un cupatge solidari entre tots els cellers de la comarca amb el disseny d’una etiqueta exclusiva on s’explica què va passar.

Imatge: Pep Morató

Aquest vi es preveu posar a la venda a partir de dilluns 25 de novembre i es podrà comprar a les botigues especialitzades, restaurants, i botigues online. Els diners recaptats amb aquesta iniciativa solidària es destinaran a la construcció de les noves instal·lacions Rendé Masdéu, ja que els aiguats, d’ara fa un mes, les van engolir.

ÀUDIO: Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, explica l’elaboració del vi

La propietària del celler, Mariona Rendé, ha agraït el suport rebut del sector i ha subratllat que el nou vi és un vi ‘jove, fred i molt versàtil’. A més a més, ha explicat com va ser la primera trucada de la nit d’aquell 22 d’octubre amb el periodista Xavier Graset del Més 324.

ÀUDIO: Mariona Rendé parla de les primeres hores

Una altra iniciativa promoguda per la DO Conca de Barberà ha estat l’etiqueta solidària #alvostrecostat. Un distintiu que portaran totes les ampolles dels cellers que decideixen col·laborar fent un donatiu d’1 € per etiqueta. És a dir, el consumidor quan compri aquesta ampolla destinarà un euro pel Celler Rendé Masdéu.

A l’etiqueta hi ha el dibuix d’una llàgrima o gota de vi de color blau, creada per Jaume Coca, dissenyador habitual del Celler Rendé Másdeu.