La segona jornada de la Riumuntada també ha començat posant l’accent en la divulgació, aquesta vegada, sobre el terreny amb caminades pel curs del riu amb diversos experts.

Si bé la taula rodona de divendres va ajudar a entendre els motius de la riuada, aquest dissabte s’han programat caminades per la llera del riu per ajudar a entendre les seves afectacions. Aquestes caminades guiades han comptat amb els comentaris del naturalista i biòleg Pitu Amigó; la directora del PNIN de Poblet, Ester Trullols; el propietari de Drac Actiu, Gonzalo Gil; l’enginyer de camins Miquel Trullols i el silvicultor Andreu Campdepadrós.

Unes 200 persones, en diferents grups, han començat el tour a l’Oficina de Turisme en què la directora del PNIN de Poblet, Ester Trullols, ha explicat la importància que va tenir el bosc de Poblet en la riuada i la comparació amb les altres avingudes. La segona parada ha estat al pont de la palanca on l’enginyer de camins Miquel Trullols ha parlat de les estructures dels ponts i sobre com s’han de construir.

La caminada ha seguit fins al Parc Fluvial on el silvicultor Andreu Campdepadrós ha fet referència a la gestió mediambiental de la llera del riu francolí. Seguidament els grups han parat a la zona del Drac Actiu on el Gonzalo Gil ha explicat la història de les instal·lacions. Els torus acabaven amb el naturalista i biòleg Pitu Amigó a la zona del Molí de Guasch.

REPORTATGE DE JOSEP MORATÓ PER L’INFORMATIU CAP DE SETMANA