L’Espluga de Francolí està patint una onada de robatoris pels barris del municipi. Fins a disset habitatges de la població han denunciat ser víctimes de diversos robatoris durant aquest últim mes.

Segons ha pogut saber l’EFMR.cat en el darrer mes s’ha incrementat considerablement els robatoris al municipi, sobretot del 25 al 30 d’octubre es van comptabilitzar 7 fets i el 16 de novembre 8 més. Tots ells amb un mateix patró comú: cases buides de les quals els presumptes lladres es van endur joies, diners en efectiu i aparells electrònics.

Els fets més rellevants van començar en la mateixa setmana de la riuada, 7 cases de l’Espluga van patir un robatori amb força a habitatges a la zona de la Urbanització Carreres. El següent dia va ser el 16 de novembre, nit de les Ovelles Esgarriades, en què els lladres van poder accedir a 8 cases de la carretera de Poblet, del carrer d’Europa i el carrer Cometa, forçant portes i finestres. Una de les vuit entrades als domicilis es va quedar en temptativa, ja que, per raons que es desconeixen, els lladres van intentar accedir-hi sense aconseguir-ho. El 18 de novembre es van denunciar dos robatoris més en una altra zona de la població.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí conjuntament amb els Mossos d’Esquadra fan una crida a la ciutadania a incrementar les precaucions i a afrontar aquesta problemàtica generalitzada arreu del municipi amb serenitat, malgrat la situació d’angoixa que pugui generar. En aquest sentit, els diversos agents implicats treballen des dels últims dies sobre el terreny per detectar i prevenir nous casos.

El cos de Mossos d’Esquadra intensifica la vigilància

Segons ha pogut saber l’EFMR.cat els Mossos d’Esquadra intensifiquen la vigilància a l’Espluga de Francolí amb més presència policial a la zona i també compten amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius. El cos de la Generalitat demana la col·laboració de la població amb l’objectiu de recopilar la màxima informació possible sobre aquest episodi. Els investigadors s’estan centrant a identificar i localitzar l’autor o autors d’aquests robatoris.