Ja fa uns quants dies, que a les tres aules de la llar d’infants Vedruna de l’Espluga, es respira un aire de tardor. Fa uns dies que les pinyes, les fulles seques i els fruits de la tardor han omplert tots els espais de l’escola.

Els més petits de l’escola han descobert les castanyes, pinyes, mandarina i moniato. Els mitjans, també han omplert la seva aula amb colors de tardor i van pintar una castanya. A més, van cantar cançons relacionades amb la tardor i la castanyada.

Els més grans de la llar d’infants, han estrenat la taula d’experimentació, tot fent classificacions de pinyes, fulles i pinassa, seriacions de diversos materials de tardor, converses,… A més, han conegut el conte El mag de la tardor, i han passat molt bones estones cantant i ballant.

Una de les activitats estrella de la Castanyada és fer panellets, els nens i nenes van preparat la massa i van poder realitzar el postre típic d’aquestes dates.

Per acabar, el dimecres dia 30 d’octubre a la tarda, tota la llar d’infants va celebrar la festa de la castanyada amb les famílies. En aquesta festa, hi va haver diverses propostes. Per una banda, un photocall on fer-se fotos amb davantals, cistells, i fins i tot, una paella. Per altra banda, una zona d’experimentació amb fulles, pinyes i elements de tardor. Una altra de les zones ha estat la de degustació de fruits de tardor i panellets. I durant la festa es va presentar la Castanyera.

Alguns nens i nenes de llar2 preparant la massa dels panellets (Imatge: Cedida)