L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat un visor fotogràfic que permet comprovar els danys ocasionats per les fortes pluges dels passats 22 i 23 d’octubre. El visor compara una imatge del terreny abans dels aiguats amb imatges aèries captades el 27 d’octubre des d’un avió equipat amb càmera fotogramètrica, que ha permès prendre imatges amb una resolució espacial de només 10 centímetres.

Les imatges que estan disponibles avui corresponen a la zona entre Montblanc i l’Espluga de Francolí, i al visor apareixen dins d’un requadre de color fosc. Per comparar l’estat abans i després de les inundacions, només cal fer zoom. La resta de les àrees sobrevolades, que al visor apareixen en requadres d’un color més clar, estaran disponibles el proper dilluns, 4 de novembre.

Les fotografies captades s’han processat per mostrar-les en el visor de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les orfototos convencionals que publica l’ICGC.

L’eina permet complementar l’avaluació dels danys materials registrats a la zona, gràcies al seu gran nivell de detall. La publicació d’aquest visor forma part de les funcions de l’ICGC, com a servei públic, de difondre informació cartogràfica dels fenòmens naturals que afecten el territori, perquè serveixi de base per a estudis posteriors.

A la pantalla de la dreta, el requadre més fosc identifica les imatges disponibles avui. Les de la resta de requadres es bolcaran dilluns, 4 de novembre. (Imatge: ICGC)