El riu Francolí ha començat a desbordar-se al seu pas per la localitat de l’Espluga de Francolí a causa de les intentes tempestes que estan descarregant a tota la comarca. Fins a hores d’ara han caigut més de 111 litres.

Concretament, l’aigua ha superat el cabal del riu a la zona de la Font Baixa. A més a més, no hi ha subministrament elèctric en tota la població.

Els accessos al municipi pel pont de la palanca i per la font baixa estan tancats. Segons les imatges el Celler Rendé Masdéu i el restaurant del Gatim se’ls ha emportat l’aigua. Hi ha diversos cotxes que també els ha arrossegat la riuada.

Riuada del 22 d’octubre del 2019 Imatge: Joan Òdena

23.12 h – L’Ajuntament de Montblanc demana als veïns i veïnes que no s’aproximin a les zones inundables.

23.21 h – Fins a les 11 de la nit s’han recollit 260 mm de pluja a Prades.

23.38 h – L’Ajuntament de l’Espluga demana a la població que s’allunyi de les zones afectades.

23.40 h – Protecció Civil passa pla #INUNCAT a fase EMERGÈNCIA a conseqüència de les greus incidències a #Tarragona i sud de #Lleida. EVITEU LA MOBILITAT.

00.09 h Desapareix un bungalow amb dues persones dins a Vilaverd segons informa l’alcalde del municipi, Toni Anglés, al Més 324.

00.10 h – La riuada s’ha emportat parcialment el pont de la font baixa.

00.15 h – Des de la DO Conca de Barberà donen tot el suport al Celler Rendé Masdéu.

00.20 h – Protecció Civil de Montblanc ha rescatat a 5 persones durant l’aiguat segons informa Ràdio Montblanc

00.25 h – Vimbodí i Poblet també pateix el temporal amb despreniments a la via del tren i inundacions

00.55 h – L’Ajuntament de l’Espluga intenta solucionar el problema del subministrament elèctric a Casa de la Vila per pdoer fer el seguiment

01.22 h – L’Ajuntament de l’Espluga emet un comunicat on lamenta els fets ocorreguts aquest dimarts a la nit a causa de les fortes pluges. Des del consistori, han establert com a prioritat màxima la integritat física de les persones i les primeres accions que s’ha executat han estat encaminades a garantir la seguretat dels habitants de la vila, tal com manifesten en el comunicat. Agraeixen a totes les veïnes i veïns que s’han posat a disposició de l’Ajuntament com els cossos d’emergència, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Serveis Mèdics i l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Espluga.

Durant les properes hores, se seguirà treballant a la comarca per valorar els danys i desperfectes que s’hi han produït. Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra estan treballant per normalitzar la situació.

Notícia en ampliació. La redacció de l’EFMR.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S’anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

1 COMENTARI

  1. Crec mai, que jo recordi, avia hagut un aiguat aixi a l’Espluga, ara mateix aqui a Palafrugell ( Baix Emporda ) tambe esta fent una gran tempesta.
    salutacions amics
    Blai Morlans i Roig

Los comentarios están cerrados.