Els organitzadors del Pessebre Vivent de l’Espluga obren aquesta setmana la segona tanda d’inscripcions a les representacions d’aquest 2019, amb l’objectiu d’arribar als 150 figurants per tal de poder incloure totes les figures estàtiques en un any important pel que fa a l’estrena de noves escenes.

A banda, també s’obren les inscripcions per tot l’equip de servei d’ordre, venda i recollida d’entrades, acompanyament a persones amb mobilitat reduïda i atenció al visitant. Les inscripcions ja es poden fer a www.pessebredelespluga.com fins el 3 de novembre, encara que restaran obertes a noves incorporacions fins dies abans de les representacions.

Falten armats, jueus, pastors, mercaders i alguns papers principals

Com és habitual, hi ha diverses figures que costen més d’assignar perquè han de complir una sèrie de requisits, com és el cas dels personatges masculins. La nova campanya d’inscripcions té per objectiu, per exemple, aconseguir nous figurants per fer d’armat -almenys 6-, per acompanyar els Mags d’Orient -entre 2 i 4- o el grup de jueus de la sinagoga -entre 3 i 5- que enguany estrena ubicació. També falten actors i actrius que vulguin interpretar el paper de Sant Josep -homes adults amb barba natural- o de Maria, en alguna de les 3 escenes reservades enguany per aquests personatges bíblics, a més del mag Baltasar. A banda d’aquests personatges específics però, queden encara una trentena de places de pastors o pastores, mercaders, menestrals o figures de poble per assignar.

Enguany les inscripcions es van obrir per primer cop mig any abans de les representacions, amb un resultat d’inscripció prèvia per sobre de les previsions, amb una vuitantena de figures que ja van poder ser assignades aquest estiu. Ara, l’organització obre la segona convocatòria en les dates habituals de cada bianualitat. Enguany el Pessebre Vivent de l’Espluga es representarà del 26 al 29 de desembre al centre històric del municipi.