En motiu de celebrar els 150 anys del naixement del Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra, amb l’objectiu de difondre la figura i l’obra d’aquest personatge essencial de la cultura catalana. L’Any Pompeu Fabra inclou una munió d’actes diversos a tot Catalunya per reconèixer l’obra del Mestre, i l’Espluga de Francolí també s’hi ha volgut sumar.

Aquest mes d’octubre, amb la col·laboració de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, la gent tindrà l’oportunitat d’endinsar-nos en la figura i l’obra de Pompeu Fabra.

Hi ha unanimitat total a considerar Pompeu Fabra com el responsable de la modernització del català a partir dels seus treballs de normativització, concentrats en l’Ortografia catalana, la Gramàtica catalana (de la qual se celebren 100 anys de la seva publicació) i el Diccionari general de la llengua catalana.

L’exposició estarà oberta al públic del 21 d’octubre al 21 de novembre, a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola (Torres Jordi, 16, 1a). L’horari de visita serà dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dimecres de 9 a 12 h.

L’exposició “Any Pompeu Fabra” es va poder visitar a Montblanc durant el mes de maig del 2018.