El portaveu del Grup Municipal Junts per Montblanc, i cap de l’oposició a la Vila Ducal, Marc Vinya, tancarà la llista del Congrés de Diputats de Junts per Catalunya, a la demarcació de Tarragona. Vinya, que a les passades eleccions generals del mes d’abril, ocupava la plaça de segon suplent de la candidatura, passarà a ocupar la sisena posició, tancant d’aquesta forma, la llista de la formació de Carles Puigdemont.

Aquest canvi es deu al fet que la sentència del Tribunal Suprem, que es va fer pública dilluns, ha motivat la inhabilitació del cap de llista, Josep Rull i ha calgut configurar de nou la papereta electoral, que ara encapçala Ferran Bel a la demarcació de Tarragona.

Per la seva banda, Marc Vinya ha manifestat en un comunicat que té “sentiments contradictoris, per una banda tota la il·lusió del món per tancar la llista, però per altra, tristesa i ràbia pel fet que hagi sigut així i que Josep Rull no l’encapçali arran de la sentencia injusta i vergonyosa”.

El portaveu de la formació a l’Ajuntament de Montblanc, ha mostrat el seu compromís “encara més ferm” amb la candidatura. “Si ja tenia un paper molt actiu en la campanya, ara encarà més, com a resposta a la sentencia i com a mostra de suport als presos”, ha reblat Vinya.