Unes 150 persones de la Conca de Barberà participen aquest dimecres a la Marxa per la Llibertat organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana. A primera hora del matí han sortit dos busos des de Montblanc i l’Espluga per anar fins a Torredembarra, on han començat a caminar quan ha arribat la columna que ha sortit de Tarragona al matí.

De fet, a primera hora del matí d’aquest dimecres han sortit les diverses columnes des de Tarragona, Tàrrega, Girona, Vic i Berga. Des de Torredembarra les assembles de la Conca, l’Alt i el Baix Camp i el Priorat han fet el tram de 20 quilòmetres fins a El Vendrell, on al migdia pararan a dinar. Bona part de la gent de la Conca que hi participa hi ha anat amb autobús, però també n’hi ha que hi han anat amb transport privat.

Les diverses columnes de la marxa tenen previst arribar a Barcelona divendres, dia en que s’ha convocat una vaga general. En una entrevista a Ràdio Montblanc, Maria Vendrell de l’ANC Conca de Barberà, ha explicat que «durant el matí s’ha respirat un ambient tranquil i pacífic. No és de festa, perquè els fets d’aquests dies són els que són, però hi som amb determinació».

REPORTATGE: MARXA DE LA LLIBERTAT DE 1976