L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir divendres a la nit la setena edició dels Premis Vinari. Els guardons, que pretenen donar a conèixer els millors vins de Catalunya van mostrar la bona salut del sector del vi i cava català.

El Blanc amb Criança Sons de Prades 2017 de la Família Torres ha estat el vi millor puntuat de la Conca de Barberà. Destaca per rebre el Vinari de Plata 2019 a la categoria general de Blanc Criança.

Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze. Durant l’acte de lliurament dels Premis s’han donat a conèixer tots ells, i entre altres premis els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d’Origen de Catalunya.

Pel que fa a aquesta classificació dels millors vins per Denominació DO Conca de Barberà Sons de Prades 2017 de la Família Torres es va emportar el Vinari d’Or i el Cara Nord Negre 2016 el Vinari de Plata. I en tercera posició el Caliu 2014 del celler Vega Aixalà s’emportava el Vinari de Bronze de la DO Conca de Barberà.

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, va presidir l’acte i va repartir premis de 12 categories, en què van competir 948 referències de 260 cellers de les 12 DO catalanes.

Dins dels premis Vinari 2019 també varen ser guardonats com a millor cooperativa del 2019 Cellers Domenys, de les quals tres pobles de la comarca en formen part. També Cellers Domenys va guanyar 5 premis, 2 amb cava elaborat a la comarca i de 3 vins.

1 COMENTARI

  1. Dins dels premis Vinari 2019 també varen ser guardonats com a millor cooperativa del 2019 Cellers Domenys, de les quals tres pobles de la comarca en formen part.
    També Cellers Domenys va guanyar 5 premis, 2 amb cava elaborat a la comarca i de 3 vins.
    És una llàstima que la notícia surti a mitges.
    Cellers Domenys també forma part de la Comarca i ara més que mai que el seu president és de Blancafort.
    Salut

Comments are closed.