Aquest dissabte es celebrarà la primera edició del Festival Gai-Art al poblet de Sant Gallard, nucli de població agregat a Les Piles.

Un poblet en què només té 7 cases dels quals 6 són veïns homosexuals celebrarà la primera edició del festival que té com a objectiu reivindicar el col·lectiu LGTBI als pobles i en l’entorn rural a través de produccions artístiques. Per això, per un dia, volen convertir Sant Gallard en un espai de convivència i diàleg entre artistes, veïns i veïnes i tothom qui s’hi vulgui acostar per viure la realitat de la societat.

ÀUDIO: Marc Caballero, responsable de comunicació del Festival, parla dels objectius

Les Piles reivindica el col·lectiu LGTBI amb diverses activitats

Durant tot el dia se celebraran diverses activitats i els veïns i veïnes ja tenen preparat un plan B per si plou durant aquest dissabte. El Festival començarà a les 11.00 h amb la inauguració, mitja hora més tard Selina Worsley oferirà el taller de veu Lliberar la teva veu natural. A les 13.00 h es durà a terme un vermut micro poètic amb Madò Idò. Per la seva banda, l’Estació Vegana preparà un menú per al dinar popular de les 14.00 h que ja compta amb més de 125 tiquets venguts.

A les 17.00 h es projectarà el documental Lesbofòbies i a les 18.00 h hi haurà un recital poètic Pianto de Sílvia Bel Fransi i Isabelle Laudenbach. Tot seguit, l’actor Francesc Camins representarà el monòleg La infanticida de Víctor Català. La jornada acabarà amb un sopar popular i música a càrrec de les DJ Las Locamenti.

El festival neix entre finestres de veïns

Marc Caballero responsable de comunicació del Festival ha parlat a l’EFMR de com va sorgir la idea, explicant que volien celebrar una Festa Major homosexual amb “un caire de normalitat”. Caballero afegeix que “entre propostes de Festes Majors ha sortit el Festival”.

ÀUDIO: Caballero explica com va sorgir la idea del Gai-Art

El món LGTBI en l’entorn rural està “políticament normalitzat” però segons Caballero “quan trèiem la pluma, quan poses un home amb talons i amb faldilla, aquí és quan impacta, surts de la heteronormalitat”. Aquesta situació és la que aquest dissabte volen normalitzar.

ÀUDIO: El responsable de comunicació explica com està el col·lectiu LGTBI en el món rural