L’oferta formativa de la Conca de Barberà ha incorporat aquest curs el nou cicle formatiu de Grau Mitjà d’elaboració de productes alimentaris que ja s’ha estrenat a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc amb l’assistència de 10 alumnes dels 14 preinscrits en total.

El cicle va començar el passat 12 de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar i s’imparteix a les aules de l’institut públic de Montblanc, però també a les instal·lacions de Concactiva on s’hi desenvoluparan les classes pràctiques els dilluns, dimecres i divendres.

Per tal d’impartir les matèries del grau mitjà, el Departament d’Ensenyament ha dotat l’Institut Martí l’Humà amb un professor i mig més. La resta dels docents ja formaven part del professorat del centre.

Nou grau mitjà de productes alimentaris (Imatge: Pep Morató)

L’aparició d’aquests nous estudis respon a la demanda de la indústria alimentària existent a la Conca de Barberà, ja que posava de manifest la dificultat de trobar personal qualificat al territori. Així, l’oferta formativa del Departament d’Ensenyament consisteix a elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat i efectuar el manteniment de primer nivell dels equips, aplicant la legislació vigent d’higiene i de seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

ÀUDIO: Immaculada Hueso, directora de l’Institut Martí l’Humà, explica l’aparició d’aquest nou curs

Entre d’altres, el currículum d’aquest cicle de formació professional de la família professional d’indústries alimentàries incorpora matèries relacionades amb el condicionat de les primeres matèries, el tractament i la conservació, així com el processat de productes alimentaris, els processos tecnològics, l’emmagatzematge i la comercialització. A més a més, els estudiants també es formen en seguretat i higiene en la manipulació dels aliments, reben principis de manteniment electromecànic i altres continguts més amplis, com orientació laboral, iniciativa emprenedora i anglès. Fora de l’aula, els estudiants també han de completar gairebé 400 hores de formació en centres de treball.

ÀUDIO: Hueso parla de com han viscut aquesta primera setmana