Sant Magí de la Brufanaya ha celebrat aquest cap diumenge el tradicional Aplec de Sant Magí amb més de 250 persones. A un any per celebrar els 400 anys de la primera edició de la “dinada dels pobres” a la Brufaganya, organitzada per la Confraria de Sant Magí màrtir de Barcelona, enguany la tradició s’ha emmarcat amb el ball de sardanes per la cobla Cossetània. 

La festa va començar a les 9.00 h amb els Amics de la Brufaganya a servir l’esmorzar popular i durant el matí, a la capella de les Fonts, hi va haver una exposició dedicada a la fauna pròpia de la Brufaganya. També hi havia instal·lada una carpa amb jocs de taula per a petits i grans. 

A les 12.00 h hi va haver l’Ofici al santuari amb el cant dels goigs i, en sortir, ballada de sardanes a càrrec de la cobla Cossetània. Després els participants van baixar  del santuari cap a les Fonts on es va cuinar una gran arrossada per a 240 persones. Havent dinat la mateixa cobla Cossetània va amenitzar la tarda amb balls populars i vuitcentistes, incloent-hi tal com ja és tradicional, el Ball Pla de Sant Magí.

L’any que ve, el 2020, es compliran els 400 anys del primer aplec de St. Magí que consta documentat, i per això hi ha previst la celebració de diversos actes per commemorar-ho.