Per tercer any consecutiu, el programa 30 Plus del Servei d’Ocupació de Catalunya ha assolit la màxima quota d’inserció i ha ajudat a 20 persones d’entre 30 i 65 anys de la comarca a trobar feina en empreses del territori.

Aquest programa, gestionat per Concactiva, promou la generació de llocs de treball dotant a les empreses d’una subvenció mensual per a la contractació de persones de la comarca en situació d’atur. L’edició 2018-2019 d’aquest projecte ha aconseguit generar els 20 llocs de treball que tenia previstos, incloent empreses de tots els sectors, des del turístic al ramader, passant per l’industria manufacturera, les cooperatives, la restauració i petits establiments.

Concactiva s’ha marcat com a objectiu, a part de generar ocupació i ajudar a les persones en situació d’atur, donar suport també al teixit productiu de la comarca, sobretot a la petita empresa, que sovint és la que necessita més del suport de l’administració per a generar nous llocs de treball i contractacions.

L’edició 2019-2020 ja està en marxa

Coincidint amb la finalització del termini de les contractacions de la passa edició i de les 20 places per a participants que gestiona Concactiva, s’ha donat el tret de sortida a la nova edició, amb 20 nous possibles participants i que finalitzarà a mitjans del 2020.

La nova edició ajudarà a trobar feina a les persones de 30 anys o més que ho necessitin, i també donarà suport a les empreses interessades, que rebran una subvenció de 900 euros mensuals per a la seva contractació.

Aquesta nova edició es complementa amb el programes dirigits per a menors de 30 anys, com el Joves Actius Conca de Barberà, que també contempla el suport als participants i la mateixa subvenció a les empreses contractants.

L’entitat comarcal ha fet una molt bona valoració dels dos programes i la tasca d’aquest organisme en la lluita contra l’atur. La Conca de Barberà és una de les comarques catalanes amb la taxa d’atur més baixa de Catalunya i programes com aquests ajuden a reduir l’atur en els sectors amb més dificultats per a la inserció laboral.