El curs escolar 2019-2020 començarà el proper 12 de setembre amb 627 alumnes a l’Espluga de Francolí dels diferents ensenyaments. A més a més, de 67 docents. Aquestes dades són molt similars a la dels darrers anys.

L’Escola Martí Poch comença el curs amb 171 alumnes i 16 mestres, mentre que l’Escola Vedruna arriba els 209 alumnes sumant la llar d’infants amb 21 professors. D’altra banda, la Llar d’Infants Municipal ja té 20 inscrits i esperen que la xifra creixi aquests pròxims mesos. L’Institut Joan Amigó de l’Espluga arranca amb 207 alumnes d’ESO i 20 del cicle formatiu de sistemes microinformàtics i xarxes. En total a l’Institu hi treballarant 26 professors.

D’aquest total d’alumnes a l’Escola Martí Poch hi ha una vintena de nens i nenes nous dels quals 18 són de l’etapa de Parvulari de P-3. La llar d’infants de l’Escola Vedruna tindrà 31 nens i nenes. A l’Institut Joan Amigó 45 alumnes començaran el primer any d’Educació Secundària Obligatòria.

152.385 alumnes a la regió de Tarragona

El curs escolar començarà amb uns 152.385 alumnes al Camp de Tarragona i el Baix Penedès dels diferents ensenyaments —infantil, primària, ESO, batxillerat, FP, de règim especial, centres d’adults i a distància. Les xifres d’alumnat del curs respecte a l’any anterior es mantenen estables, amb un augment previst de prop d’un miler d’alumnes. Per tal de donar resposta a aquest increment, s’amplia la plantilla dels centres públics, amb 50 nous docents. Aquest fet implica que el nou curs comptarà amb 7.357 mestres i professors al territori.