L’Ajuntament de l’Espluga i l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local Espluga Audiovisual estan cercant una fórmula viable i estable per tal de gestionar l’emissora municipal, l’Espluga FM Ràdio.

El passat 13 d’agost el periodista Arnau Martínez anunciava la seva renúncia a seguir treballant a l’Espluga FM Ràdio com a coordinador d’aquesta emissora, apel·lava com a motiu principal de la seva decisió els endarreriments en els pagaments dels serveis prestats, que es van iniciar el febrer de 2019, acompanyat dels informes desfavorables de la intervenció municipal.

L’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga Audiovisual han emès un comunicat per separat, aquest dimecres al vespre, explicant la situació actual. En aquests totes dues parts exposen que ara s’obra un procés per estudiar un nou model de gestió de l’emissora municipal a llarg termini.

Serveis mínims per garantir la cobertura informativa i la coordinació de l’emissora

Mentrestant des del consistori conjuntament amb els voluntaris de l’associació han arribat a un acord per garantir la cobertura informativa i la coordinació de l’emissora durant els caps de setmana, una tasca que assumirà l’espluguí Josep Morató i que també permetrà mantenir actiu el conveni amb la Xarxa de Comunicació Local. Tot i això, l’Espluga Audiovisual manifesta que la mesura provisional té un termini de 4 mesos, ja que considera de serveis mínims.

A més a més, reclama que es garanteixi la cobertura i presència informativa a Tac12, amb qui existeix l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament de l’Espluga com a membre del consorci de la televisió pública del Camp de Tarragona i que es recuperi com més aviat millor la cobertura en dies laborables, l’emissió dels informatius i programes diaris en acord amb la Xarxa de Comunicació Local i les tasques de coordinació. Un fet que l’Ajuntament de l’Espluga també en parla especificant que estan estudiant la possibilitat d’externalitzar les tasques necessàries per al funcionament, producció de continguts i manteniment de l’emissora.

Des de l’Espluga Audiovisual creuen que l’externalització del servei no s’hauria d’allargar més de 3 anys i que “aquest concurs públic no suposi una externalització total del servei i que es garanteixi el caràcter públic d’aquest, sense perdre’n el control ni la línia marcada pel seu equip i l’Ajuntament en els últims anys i en acord amb la mateixa entitat”.

L’Espluga Audiovisual explica que està treballant per garantir amb la participació de les persones voluntàries una programació estable i complerta seguint les línies de les últimes temporades, amb l’objectiu d’iniciar temporada al més aviat possible.

En els comunicats, totes dues parts, manifesten i agraeixen la feina ben feta i professional durant més de 6 mesos del periodista Arnau Martínez.

Arnau Martínez dent una entrevista per l’EFMR (Imatge: Pep Morató)