La plaça del Casal tornarà a ser l’epicentre de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí. Se celebrarà del 23 al 25 d’agost i els tastos de vins dels cellers de la DO Conca tornaran a ser els protagonistes. La copa de vi tindrà un preu de 2 euros i la consumició a partir de l’euro.

Entre les activitats programades, destaquen la 4a caminada entre vinyes de Drac Actiu dissabte a les 09 del matí amb dos recorreguts, un de 5 Km i un altre de 13. També la cursa de portadores i el concurs de beure en porró el dissabte a la tarda organitzat per l’Associació de Joves Auvenguen. A més a més del tast de combinats de vi a càrrec de Carles Andreu dijous 22 d’agost al Museu de la Vida Rural o el maridatge de vins i formatges dirigit per Ramon Roset, també al museu l’endemà. 

D’altra banda, s’ha tornat a organitzar un concurs amateur de tast per parelles. Diumenge a les 19.30 h. El president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, ha destacat que “no fa falta un coneixement previ d’aquest concurs”.

ÀUDIO: Bernat Andreu explica el concurs de tast

Cesk Freixas i Víctor Nin encapçalaran el cartell musical dissabte a les 22.30 h on presentaran el nou disc ‘Festa Major’. Diumenge serà el torn per al grup SoMMeliers, una formació de cinc noies que fusionen estils propers al jazz. 

Canvi de format pel 50è aniversari

La Festa de la Verema va ser una iniciativa del Casal de l’Espluga, ara fa 49 anys. El 2020 se’n celebrarà la 50a edició i des de l’Ajuntament de l’espluga treballen per canviar el format. “És una edició de traspàs”, ha descrit la regidora de Turisme, Laura Poblet. “Amb la DO i tots els agents implicats ens agradaria revalorar alguns aspectes de la festa”, ha afegit. Vole apostar per activitats “més didàctiques o de formació i difusió de la cultura del vi”.

ÀUDIO: Laura Poblet parla del canvi de format de la pròxima edició