El Cos d’Agents Rurals ha denunciat un caçador furtiu que capturava caderneres amb el mètode de la xarxa japonesa a la Barberà de la Conca. Gràcies a la col·laboració ciutadana el van enxampar ‘in fraganti’ i es va localitzar set caderneres novelles que ja han estat retornades al medi.

La captura d’ocells amb aquestes xarxes i la seva tinença estan prohibides i la seva utilització pot constituir un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó. Els Agents Rurals recorden que la captura d’ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu, només autoritzable per a la captura científica.

La xarxa japonesa, o xarxa de boira, és un mètode de captura d’ocells prohibit. És una malla molt fina que es fa invisible per a les aus. Hi topen i cauen en una altra xarxa on queden atrapats.