La Diputació de Tarragona ha atorgat una partida del Pla d’Acció Municipal 2019 (PAM) al projecte de protecció del marge dret del riu Gaià a Santa Coloma de Queralt. Gràcies a aquesta inversió, l’ajuntament del municipi farà una actuació a la llera, al costat de la resclosa. Es tracta de protegir aquesta zona per evitar que una riuada s’emporti restes d’un abocador que hi va haver en aquest espai.

Malgrat això, segons ha explicat l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt a l’EFMR, aquesta millora no es desenvoluparà fins l’any vinent.

PAM 2019

La Diputació de Tarragona ha aprovat la concessió de més de 5 milions d’euros per a 101 municipis de la demarcació en la segona selecció del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019. D’aquests ajuts, més de 3 milions serviran per materialitzar inversions i els altres prop de 2 milions d’euros es destinaran a sufragar despesa corrent. Amb aquesta assignació, els ajuntaments podran realitzar actuacions de preserva del medi ambient, condicionament d’edificis d’ús social i millora de carrers i equipaments municipals, entre d’altres.

Aquests ajuts s’afegeixen als altres 5 milions d’euros que ja va concedir enguany la Diputació de Tarragona en la primera selecció del PAM al mes de maig. En total, l’anualitat del PAM 2019 injectarà prop de 10 milions d’euros als municipis i a les entitats descentralitzades del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.