Junts per l’Espluga de Francolí afirma a través d’un comunicat que l’Ajuntament sí que compta amb una base de dades actualitzada dels establiments i empreses del municipi. El grup polític recorda que el consistori “ha estat editant una guia de comerços i establiments, actualitzada any rere any” i “que inclou una relació de dades de totes les empreses espluguines amb els seus corresponents telèfons, correus electrònics i/o pàgina web”. 

Els neoconvergents recorden també que existeix la web esplugacomercial.cat, on hi apareixen tots els establiments i empreses associades a la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí. Aquest comunicat arriba la setmana després que el regidor de Comerç, Enric Mercadé, carregués contra la política de comerç de l’anterior equip de govern durant el ple ordinari. Sobre la base de dades va comentar que “hi és, però està molt desfasada”. 

ÀUDIO: Enric Mercadé diu durant el ple que la base de dades està “desfasada”

A més a més, el regidor va enviar posteriorment una carta als comerciants on es denunciava que: “actualment l’Ajuntament de l’Espluga no disposa d’una base de dades actualitzada dels establiments i empreses. Una eina clau de comunicació i de relació amb el teixit comercial i empresarial. Des de la regidoria de Comerç, ens emplacem a actualitzar-lo degudament en els pròxims mesos. Fruit d’aquesta mancança moltes empreses i comerços no van ser consultats per a poder-se anunciar al programa de Festa Major, fet que ha generat una desigualtat entre aquests“.