L’empresa SAS Prefabricats de formigó S.A. ha invertit més de 2,5 milions d’euros en una nova nau de 1.800 m² i una línia de producció automatitzada a la fàbrica de Pira. Una inversió que recau en l’objectiu de generar nous productes de l’àmbit, segons ha explicat el director general, Adrià Sas, a l’EFMR.cat.

La nova línia de producció està pensada per fer peces de formigó d’aspecte llis. Sas ha apuntat la importància d’aquest producte en el mercat francès. Aquest país representa el 70% de les exportacions de l’empresa familiar. També ha afegit que “aquesta nova línia obra expectatives de poder fabricar més i millor, i sobretot altres productes per oferir als nostres clients”.

ÀUDIO: Adrià Sas explica la nova planta de producció

“A la nova línia hi hem instal·lat els primers tres robots de l’empresa”, ha expressat Adrià Sas, que, a més a més, afegia que la feina dels robots és d’acompanyament i que necessàriament hi treballarà més gent qualificada al costat d’aquests.

Amb seu a Barcelona, ​​l’empresa té dues fàbriques a la Conca de Barberà, la més important està situada a Pira i l’altra a Montblanc. Actualment dona feina de manera directa a un centenar de persones, que es reforcen amb contractacions eventuals quan hi ha més demanda del material. Tot i això, el director ha mostrat la preocupació de què “comença a costar trobar gent que busca feina“. En aquesta línia ha manifestat que “la Conca de Barberà té aquesta particularitat de tenir taxes d’atur baixes, aleshores una infraestructura com el túnel del coll de Lilla que pot apropar gent ens interessa molt”.

ÀUDIO: Sas creu que l’arribada del túnel del coll de Lilla serà bo per la comarca

Nova nau de 1.800 m² situada a la fàbrica de Pira (Imatge: Arnau Martínez)

Nova línia de productes dedicada al món del vi i la cervesa

En paral·lel l’empresa SAS Prefabricats de formigó S.A. ha engegat un nou projecte en la fabricació de dipòsits de formigó pel vi i la cervesa. Aquesta nova línia de dipòsits segueix les directrius dels productes de prefabricats en formigó, però ara, dirigit a un client final totalment nou, els productors de vi i cervesa europeus.

Aquest projecte de dipòsits de formigó, tindrà 9 productes propis, tots destinats al món del vi i la cervesa, fets de manera artesana i a mida. Aquest projecte arriba després d’arribar a un acord amb l’empresa americana Sonoma Cast Stone, líder mundial en aquesta gamma de productes.

ÀUDIO: El director general explica el nou projecte dedicat al món del vi la cervesa

Adrià Sas, director general de SAS Prefabricats de formigó S.A. (Imatge: Arnau Martínez)

5 generacions i més de 100 anys d’història

L’empresa es va fundar el mes de maig de 1900 a la ciutat de Vilanova i la Geltrú per Joan Sas i Gregori, besavi de Joaquim Sas (el pare d’Adrià Sas). Al principi l’empresa es va constituir com un taller de ‘Pedra artificial’ per a 1920 transformar-se en una fàbrica de ‘mosaic hidràulic’. L’empresa es va traslladar el 1945 a l’Hospitalet de Llobregat i no va ser fins a mitjans de la dècada dels 50 que va abandonar la fabricació del mosaic hidràulic per especialitzar-se de mica en mica en els productes actuals. El producte estrella de SAS és el cobremurs i l’empresa està especialitzada amb el formigó semisec.