Ester Gomis és una de les impulsores del Grup de Dones del Món Rural, actualment és vocal de la junta. L’associació és un grup de dones rurals de Catalunya, principalment ramaderes i pageses, que vetlla per a donar visibilitat a la seva feina, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinergies i millorar la igualtat d’oportunitats del sector.

Gomis en una entrevista a l’EFMR.cat ha qualificat que “vivim en una societat molt paternalista, bastant sexista i això vol dir que la feina que fem les dones no es té en compte”. Actualment només un 20% de les dones es dediquen professionalment al sector primari a Catalunya, tot i que gairebé un milió viuen en zones rurals. La pagesa també ha afegit el fet que “la feina que fa la dona rural no està visibilitzada“, una feina que defineix de despatx però també de moltes dones que van sobre el tractor.

ÀUDIO: Ester Gomis, pagesa i emprenedora, explica que actualment ha canviat la visió que hi ha sobre les dones

Una de les eines que tenen per fer visible la feina de la dona al món rural és un compte d’Instagram (@donesmonrural). Com dèiem amb el compte es vol donar a conèixer qui són i què fan diverses dones que viuen al món rural; explicar el seu dia a dia; valorar la seva feina; i arribar a un client final que pugui adquirir els productes que cultiven.

Dins del Camp de Tarragona són poques les dones que estan dins del Grup de Dones del Món Rural, per això Gomis fa una crida que totes aquelles pageses de les comarques tarragonines s’afegeixin en el grup per tal de visibilitzar la feina que fan que assegura que és molta.

ÀUDIO: Gomis fa una crida al Camp de Tarragona