El municipi de Passanant i Belltall viurà la Festa Major del 16 al 25 d’agost amb les propostes musicals com a principal reclam de la programació. Itaca Band, La Terrasseta de Preixens, Banda Neon, la Stromboli Jazz Band o el conjunt 9Stil són els noms més destacats del llistat d’actuacions musicals, mentre que l’actor Joan Pera serà el pregoner de la Festa Major i també l’encarregat de cloure els sis dies d’actes amb el seu espectacle teatral.

La Festa Major d’aquest municipi de la Conca de Barberà se celebrà en els dos nuclis que el formen. D’aquesta manera, cada poble ofereix activitats diferents, però que són complementàries ja que no se celebren durant els mateixos dies. D’una banda, els actes a Belltall se celebraran del 16 al 18 d’agost, mentre que Passanant prendrà el relleu a partir del 23 d’agost. 

Tot i això, la programació arrencarà el dijous 15 d’agost a la pedania de la Glorieta i ho farà amb el tradicional sopar popular com a acte principal. La programació seguirà el 16 d’agost a Belltall amb l’espectacle infantil “La caputxeta boja” de la companyia Escalivada, a més a més, d’activitats infantils. Mentre que la nit tindrà la música com a protagonsita amb el concert de la Stromboli Jazz Band. De la jornada del dissabte 17 d’agost en destaca la Cercavila de la Colla Pessigolla de Valls, l’espectacle teatral d’en Peyu i el Ball de Festa Major amb el conjunt 9Stil.

Joan Pera al teatre del casal de l’Espluga (Imatge: Pep Morató)

El 24 d’agost, en aquest cas a Passanant, l’actor Joan Pera farà el pregó de Festa Major a les 12:30 h. El plat fort de la programació es viurà el mateix dia a partir de les 12h amb la desena edició de La Nit al Dia amb els concerts de la batucada Brincadeira, Itaca Band, Banda Neon La Terrasseta de Preixens.

Diumenge 25 d’agost la Festa Major tancarà amb l’espectacle teatral de Joan Pera que se celebrarà a les 19.30 h. Abans d’això, hauran tingut lloc diverses activitats per a infants. Durant la Festa Major de Passanant i Belltall també tindran lloc diverses misses a les esglésies dels dos pobles.