Belltall ha celebrat, aquest dissabte 3 d’agost, una nova edició de la Festa de l’All. La jornada està organitzada per l’Agrupació de Productors d’Alls de Belltall que any rere any venen els alls de la temporada enforcats.

A més d’aquest producte, l’estrella del municipi, les parades també han ofert productes de proximitat al mercat de paradetes de productes de la Vall del Corb. La jornada ha començat, com és tradicional, amb l’esmorzar a les 10 del matí, al carrer de Baix, amb productes de la comarca, centenars de persones han pogut tastar l’all 2019.

Onzena edició de la festa de l’all (Imatge: Pep Morató)

La Festa de l’all de Belltall és el principal aparador del cultiu d’aquesta hortalissa a la Conca de Barberà. L’esdeveniment de l’Associació de Productors d’All ha celebrat l’onzena edició i enguany les activitats també s’han programat fins a la tarda.

Les principals han començat a les 12 amb una conferència sobre “Pistes d’etnobotànica als Comalats” a càrrec de Natacha Filippi i Guillem Figueras. Seguidament s’ha tornat a presentar amb format contacontes el llibre infantil sobre l’All de Belltall. A mig matí el grup Castellgralla ha tocat pels carrers del poble. A les 6 de la tarda s’ha celebrat el Concert Delicies Barroques a càrrec d’Anna Urpina, a l’església de Sant Pere.

Bona collita d’alls de Belltall tot i les pluges primerenques i la sequera de la primavera

La collita d’alls d’aquesta temporada serà bona en quantitat i qualitat. Així ho preveuen els productors d’all de Belltall que asseguren que l’escassetat de pluja dels últims mesos només ha afectat en la grandària dels alls.